#

Novice TD Pirniče

KRESNA NOČ V STRAŽI

Turistično društvo Pirniče je v petek, 21. 6. 2019, v sodelovanju z Likovno sekcijo KUD Pirniče, domačimi gasilci, krajani in Občino Medvode pripravilo v idiličnem kotičku v Straži še eno od prireditev, ki obujajo stare vaške običaje in družijo vaščane ob oživljanju običajev in šeg iz naše davne in polpretekle zgodovine.

Na prireditvi Kresna noč v straži je ob gorenju bakel potekal prijeten večer na katerem so številno občinstvo navdušili Lovski pevski zbor iz Medvod, otroci osnovne šole Pirniče pod vodstvom mentorice Karmen Rebolj, priznana publicistka in zbirateljica ljudskega izročila Dušica Kunaver ter knjižničarka naše knjižnice Tatjana Mavrič, ki je ob branju pravljice Vila Rosnica usklajevala zbora in dogodke, da so se odvijali tekoče in usklajeno.

Ves dogodek je povezovala predsednica TDP, Anica Boštjančič, k je po zadnji skupni pesmi zbora otrok in Lovskega pevskega zbora povabila navdušene vaščane na golaž s polento, bobe in flancate, ki so tako, kot vile, ki so dobrote pripravile, prišli in hipno izginili med zadovoljnimi obiskovalci kresne noči v Pirničah. TDP

Kresna noč v Straži 1.jpg

Kresna noč v Straži 1.jpg

Kresna noč v Straži 2.jpg

Kresna noč v Straži 2.jpg